Molly 19 november

stallet med mamma idag. Jag red Molly och hon Freja.
vet inte riktigt vad jag ska säga om dagens ridpass.. gick la inget vidare.. bestämde mig för att rida barbacka vilket jag ångrade så fort jag hade travat några meter. Var massa hästar i paddocken och Mollan ville bara springa efter de andra och tjura xD så var inte så jättelätt att trava när jag både var tvungen att försöka hålla balansen och försöka få henne att ge sig.. Vart inte någon direkt idé att gå in och sadla henne heller så fick försöka rida lite ändå. Blev dock mest skritt, men finns mycket att träna på där med så.. Tränade en hel del halter, vilket är välbehövligt, hon är lite dålig på att lyssna den där Molly ;)
aja imorrn ska jag nog i alla fall rida Freja istället och så får Amanda ta Mollybus. Kanske eventuellt ska försöka klippa Frejas man också. Skulle verkligen behövas!

Molly 18 november

vart i stallet med syster idag. Hon red Freja och jag Molly.
gick rätt så bra med henne tillslut, men hon var på riktigt bushumör till att börja med och gjorde precis tvärtemot vad jag tänkte. Men efter ett tag gav hon med sig vilket var skönt. Blev dock en väldigt svettig pålle med all vinterpäls som hon har skaffat sig.

bjuder på en gammal men mycket söt bild på Mollan, tagen av Jonna som stod i samma stall som oss förut :) 

Freja 17 november

blev en mysig tur ut i skogen med syster och Molly idag! :)
Freja skötte sig perfekt och reagerade inte ens på bilarna, stolt! Dock blev hon riktigt rädd för en hund som plötsligt sprang fram runt husknuten och skällde, jag blev också rätt rädd. Men hon lugnade ner sig bra efter det, skönt!
förövrigt så har vi vart uppe på ridskolans bytesdag idag och införskaffat ett hackamore, ett rött shabrak och benskydd till Molly. Provade både hackamoret och shabraket på Freja idag. Kan ju säga att Freja passa grymt bra i rött! blev riktigt sött. Hackamoret gick det bra med också, tyckte dock inte att det var någon direkt skillnad på Freja men får la prova några fler gånger och se om det är någon skillnad :)
imorgon blir det nog för mig att rida Molly ute på grusvägarna med Amanda och Freja :)

Freja 15 november

tog stallet tillsammans med mamma. Fixade all vanlig stallgöra och gjorde sedan i ordning Freja för ett lugnt barbacka-pass :) mamma red Mollan som vi nu börjat rida lite mer igen och det verkar gå bra.
med Freja blev det rätt mycket lek, tränade på sånt där som jag inte riktigt vågar när andra är i paddocken. Delvis eftersom jag är lite rädd hur andra ska reagera men även för att det känns säkrast när jag är själv eller bara är där med Molly som sällskap, känns lite riskfyllt med andra hästar.. Försökte mig på att rida utan tyglar igen och jag tyckte det gick riktigt BRA! i alla fall det där med att stanna och röra på sig, sen det där med att styra är en annan femma... är lite knepigt hur man ska få till det men det gick i alla fall ibland. Dock kanske jag skulle ha haft någon typ av pekpinne att hjälpa till och visa med ibland. Tror jag tar med mig min NH-stick ut nästa gång. I och med att jag kände för att träna på sådant blev det väldigt lugnt, inte alls mycket trav. Freja kändes positiv hela tiden och funderade en massa så jag är riktigt nöjd! :D

mörker...

usch vad tråkigt det är just nu, det är inte riktigt just än när man åker till skolan och när man kommer hem igen så har det redan börjat mörkna.. SURT!!
vart en seg onsdag idag med inte sådär jätteroliga lektioner, men nu när dagen snart är avklarad så ser jag fram emot en bättre torsdag med lite intressantare ämnen. Börjar dagen imorgon med handledarträff angående projektarbetet, får la se hur mycket min handledare skäller på mig ;) haha nä men har vart rätt slarvig både med att följa min planering och att skriva i loggboken. INTE BRA! får skärpa mig med det! Efter det väntar ett hål som jag tänkte arbeta med projektarbetet och lite annan skit på innan religionen börjar. Sen har jag hål igen innan samhällen så då ska jag la försöka vara duktig och plugga lite!
idag blir det inget med stallet för min del. Mamma och Amanda åkte dit och skulle rida så jag ska la försöka vara duktig och plugga.
Förövrigt är det idag en vecka kvar tills jag fyller 18, känns lite skumt..
aja det här blev väldans rörigt, men jag är en virrpanna just nu så då får det bli så ;)

Freja 13 november

vart i stallet själv idag, mysigt tycker jag! skönt att inte behöva anpassa mig efter någon annan utan kunna ta det i min takt och göra vad jag känner för :)
blev att jag slängde på barbackapadden och tränset och red i paddocken. Blev mest skritt men även lite mer trav än vanligt. Hon galopperades igår så. Tycker att ponnyn var duktig, tränade en del halter och så. När jag i slutet blev själv i paddocken vågade jag mig på att träna lite på att rida utan tyglarna. Kan la säga att det gick sådär. Hjälpte till med tyglarna emellanåt så att hon skulle förstå, men mot slutet kändes det som hon började koppla vad hon skulle göra. Dock såg det säkerligen inte vackert ut, så tur att jag fick vara själv en stund! ;) tränade även lite från marken med henne vilket var riktigt kul! Förhoppningsvis kan det bli mer sådant i vinter :) vilket som så tränade vi mest på att hon skulle följa efter mig, stanna när jag ville och ett litet försök till löslongering. dock blev det inte sådär jättebra, blev en vääääääldigt liten volt precis intill mig xD skulle behövt ha sticken så jag hade kunnat få iväg henne lite ifrån mig. Men överlag gick det bra och jag hoppas på mer tid för lek :)

suck...

är grymt kass på att skriva här men finns ingen lust till det direkt.
skolan tar mycket energi och sedan när jag kommer hem börjar det redan bli mörkt och då är det dags att åka till stallet och oftast rida. Hoppas på att det ska kännas lite lättare nu när en del lektioner försvinner. Men slutar fortfarande sent alla dagar utom måndagar så kommer kännas trist att det är mörkt när jag kommer hem. Men har i alla fall fått ett antal sovmorgonar, dock vet jag inte riktigt om jag gillar det eller inte. Lagom surt att vi har sovmorgon till halv tolv på torsdagar och jag ändå kommer att vara i skolan strax efter nio.. hade bra mycket hellre slutat tidigt.. men man kan ju inte få allt tyvärr ;) 
i stallet rullar det på, Freja är snart helt igång och det känns underbart! visst att hon fortfarande får ta det lugnt men det känns nära nu. Skönt att hon sedan några veckor tillbaka får ridas i paddocken igen, var sådär lagom tills man ställde om klockan och det blev mörkt tidigare. Skönt att slippa rida i mörkret utan kunna tända lamporna bara. Just nu galopperas hon inte mer än 2 långsidor i paddocken men tror att det snart kan vara dags att öka på till 4. Hon sätts igång väldigt långsamt men det känns nära nu! :) 
Molly då? hon får ta det lugnt just nu, hon hade nämligen kolik för någon vecka sedan så vetrinären fick komma ut.. men det gick bra, fast vi var bra oroliga för henne då hon inte började äta ordentligt förrän efter ett par dagar. Men Håkan som äger henne hade verkligen koll på henne och hade även kontakt med vetrinär ifall att det skulle bli värre. Kändes verkligen skönt att han som annars inte håller på med henne verkligen brydde sig och tog oss på allvar när vi sa att hon inte mådde bra. Nu är hon sitt vanliga jag igen och det är riktigt skönt! men hon har fortfarande tagit det lugnt och vi har bara skrittat henne, har gjort det nästintill varje dag eftersom det är bra för henne att röra lite försiktigt på sig och på så sätt hålla igång magen. 
lite update sådär, får la se om jag börjar skriva här igen eller inte, kan ju försöka men de som läser här har la märkt hur det brukar sluta ;) xD
riktigt fin bild tagen av Maja :) 

RSS 2.0