Stallet 26 september

Jag red Mollan och Amanda Freja. Red ut i skogen en sväng med de andra i stallet. Så vi var ute med alla 4 hästar. Trevligt!
Var riktigt kul för var länge sen jag red ut med Mollan. Hon var sådär lagom pigg, hon drog inte iväg utan var bara pigg och glad :) Freja skötte sig bra hon med, travade intervallerna som hon skulle.
får hoppas vi kan göra om det snart!

stallet 25 september

Freja fick vila i blåsvädret och jag tog och red Mollan :)
var riktigt kul och pållen var pigg och på bushumör :D blev lite hoppning på ett lågt räcke vilket gick bra, redan tränade vi på att hon skulle hålla galoppen ordentligt på fyrkanten och även på volten, jobbigt tyckte Mollan och busade istället. Men det gick bra tycker jag! gick bättre allt eftersom. Nöjd med henne! :)
dock var ju inte vädret det roligaste utan var iskall när jag kom in till stallet igen, men lätt värt det!

Freja 24 september

red ut en sväng med syster och Molly Första gången sedan skadan som vi vågade oss upp i skogen och trava lite :) vågade dock inte trava så mke i skogen utan blev mest på grusvägen dit och tillbaka. Blev att skritta upp och nerför en del backar i skogen, bra träning! Vart en lite svettig Freja efteråt. Tyckte hon var väldigt duktig i alla fall! :)
idag funderar jag på om hon ska skritta eller vila, inte bestämt mig helt än. Hinner ju inte rida bägge hästarna och rätt lockande att ta Mollan, har inte ridit henne på länge tyvärr.. så lite beslutsångest om Freja ska få uppmärksamhet eller Molly.. aja får se det sen.

Helgen

har vart allmänt rätt bra :) Fredagen och en del utav lördagen spenderades med min söta pojkvän. Hade en väldigt trevlig fredagskväll med god mat och filmmys, dock var jag lika tråkig som vanligt och somnade.. Förlåt för det (A) haha. Och i lördags var han så söt och gjorde frukost på sängen till mig :D
efter att ha kommit hem fixade jag med tvätt samt gjorde iordning en efterrätt typ som vi åt efter maten, Tyckte det blev bra! :) skar äpplen i halvor, skalade dem, gröpte ur dem och la sedan hackade mandlar i, tog kanel över och sirap och sedan in i ugnen i 25 minuter/tills äpplena är mjuka, åt dem med glass :)
Amanda tog hand om Freja och travade henne tillsammans med Maja och Juni.
under gårdagen gjorde jag lite läxor och sedan var jag i stallet och skrittade min mycket söta och speciella ponny

väntan

känns som att man alltid väntar på något i skolan, antingen på att lektionen ska ta slut så man får gå hem för dagen. Eller som jag, väntar på att lektionen ska börja. Så dumt och iallafall enligt mig väldigt onödigt att börja 8.20 istället för 8.00, gillar inte riktigt detta. Är ändå här strax innan åtta och får bara tid att slå död på när vi börjar såhär. men så äre och det får jag stå ut med även om det är tråkigt.
efter att skoldagen är avklarad har jag nog tänkt mig att ta cykeln till stallet och ta en mysig skritttur med min underbara ponny, lätt dagens höjdpunkt! <3

Freja 17 september

travintervaller 150x6, gick rätt bra måste jag säga! blåsigt och inte det skönaste vädret att rida i men vi fick försöka vara glada ändå! Mötte dock mardrömmen, en skåpbil MED släp.. mer eller mindre panik för Frejas del, sprang ut på gärdet xD och då vart det inga problem längre, sötnöt <3 sedan mötte vi vanliga bilar och det var inga problem. Travade intervallerna på en grusväg och det gick bra, lite spänt och dumponnyn vid ett tillfälle för sig att vi skulle ner i diket.. vad ska man säga? charmig är hon i vilket fall lillan <3
förövrigt gick det bra och jag är nöjd med min charmiga ponny!

hejsan

inte uppdaterat på rätt så länge nu... men skolan har dragit igång och jag har försökt att dra ner på tiden vid datorn så i och med det har det inte blivit så att jag uppdaterat.
men i vilket fall så är allt bra, Freja är under igångsättning nu efter att ha varit friskförklarad sedan 27 augusti. Ultraljudet såg väldigt bra ut så vet. såg ingen som helst anledning till att hon efter igångsättning inte skulle kunna ridas som vanligt. Skönt att höra!
har fått ett träningsprogram med travintervaller de första 6 veckorna och nu idag tänkte jag börja på vecka 3 vilket innebär 150meter x 6intervaller. Hon har blivit grymt duktig på att ridas själv på vägarna men problem med traktorer, bilar bakifrån och "skåpbilar" kvarstår, men tror det kommer att lösa sig med bara jag vågar träna henne på det och själv slappnar av.
Just nu i skolan är det projektarbete på gång, känns lite tungt men det ordnar sig säkerligen på något sätt! :)
kram!

RSS 2.0